Na każdym etapie życia warto zawalczyć o zdrowe nawyki żywieniowe, dlatego nasza oferta skierowana jest dla dzieci w różnym wieku. Oferujemy pełne wyżywienie w postaci 5 odżywczych posiłków dziennie, które przygotowujemy uwzględniając indywiduane potrzeby dzieci w żobkach i przedszkolach.
W ramach śniadania serwujemy codziennie dwa rodzaje pieczywa oraz dwa rodzaje dodatków – sami pieczemy wędlinę i pasztet. Samodzielnie przygotowujemy: pasty serowe, pasty rybne z łososia, makreli lub tuńczyka, powidła, czy zdrową a’la nutellę.
Raz w tygodniu serwujemy zupę mleczną z pełnoziarnistymi kaszami: owsianą, orkiszową, jaglaną. Smażymy jajecznicę lub pieczemy frittatę. Do każdego śniadania serwujemy inne warzywo, a do picia podajemy herbatę na bazie naturalnego suszu owocowego lub napój mleczny.
Doceniamy sezonowość, dlatego na drugie śniadanie oferujemy codziennie inny owoc zgodny z kalendarzem rolniczym.
Nasze zupy to treściwe wywary mięsne lub warzywne z dodatkami takimi jak kasza, ziemniaki lub makaron. W naszym menu są również zupy kremy z domowymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Dania główne to znane i lubiane przez dzieci potrawy w zdrowszej odsłonie. Przygotowujemy kotleciki, pulpety, gulasze, naleśniki oraz własne pierogi! Serwujemy zdrową rybę: Mirunę lub Dorsza. W naszej kuchni nie smażymy potraw na głębokim tłuszczu.
Nasze podwieczorki to domowe ciasta z owocami, sałatki warzywne z pieczywem, pełnoziarniste muffiny, domowa pizza czy probiotyczne koktajle z dodatkiem chia lub siemienia lnianego.