Mamy bzika na punkcie
zdrowego odżywiania!
Każdego tygodnia opracowujemy odżywcze i w pełni zbilansowane menu uwzględniające potrzeby dzieci w różnym wieku.
Nasza kuchnia bazuje na naturalnych produktach wolnych od zbędnych dodatków chemicznych, zagęstników oraz barwników. Nie używamy żadnych przypraw na bazie glutaminianu sodu.
Smak i zapach potraw wydobywamy używając wysokiej jakości mięsa, ziół i sezonowych warzyw.
Samodzielnie pieczemy wszystkie wędliny i pasztety, chroniąc zdrowie dzieci przed szkodliwymi azotanami. Lepimy własne pierogi!
Do naszych wypieków wykorzystujemy mieszaninę mąki pszennej z mąkami pełnoziarnistymi, które cechują się dużą zawartością cennych dla zdrowia otrąb. Nie używamy cukru wanilinowego – zastępujemy go naturalną wanilią.
W sezonie letnim przygotowujemy własne dżemy z truskawek, malin, wiśni i śliwek. Chcemy uczyć dzieci poznawania naturalnych smaków, dlatego w naszych posiłkach ograniczamy zużycie cukru i soli.
Bazujemy na unikalnych recepturach opracowywanych przez naszych wykwalifikowanych kucharzy pokazując, że zdrowe jedzenie może być pyszne!